24.července 2017: Zeppelin CZ partnerem křtu unikátního sacího bagru

Firmy Bratři Gallové & spol. a Zeppelin CZ slavnostně pokřtily unikátní sací bagr Mercedes Benz Antos

Modletice, 24. července 2017

Nový, speciálně upravený sací bagr na podvozku vozidla Mercedes-Benz Antos byl 22. června na Letenské pláni v Praze středem pozornosti. Do své flotily jej pořídila společnost Bratři Gallové & spol. s.r.o. (dále jen „Bratři Gallové“) z Prahy, která se zabývá stavebními, zemními a bouracími pracemi. Partnerem slavnostního křtu v Praze na Letné se staly společnosti Zeppelin CZ s.r.o., oficiální prodejce stavebních a zemních strojů Cat® v České republice, a VSP Auto, s.r.o., autorizovaný prodejce vozů Mercedes-Benz.

Ukázka a křest nového sacího bagru RSP proběhla za účasti pozvaných zástupců firem a odborných médií. Stroj, vyrobený na zakázku v Německu, se výborně hodí například na dočišťovací práce v městské zástavbě, ale může být nasazen také při vyprošťovacích pracích, při haváriích energetických zařízení nebo při hledání skrytých inženýrských sítí. Technologie sacího bagru je také šetrná vůči životnímu prostředí; odsávání materiálu například nepoškodí kořenové systémy stromů a rostlin. „Sací bagr představuje efektivnější alternativu k tradičním postupům, a to zejména při práci na staveništi s různými omezeními. Oproti ruční práci je náš bagr až dvanáctinásobně účinnější, a to s minimálním dopadem na okolní prostředí,“ říká na úvod jednatel firmy Bratři Gallové, Tomáš Gallo.

Vozidlo s hmotností 18 tun je vybaveno nastavitelným vzduchovým podvozkem pro regulaci světlé výšky; nechybí ani výkonné tlakové čerpadlo s integrovanou nádrží na vodu o objemu 200 l nebo výkonný vzduchový kompresor, který umožňuje vhánět vzduch do nepřístupných míst. Předimenzovaná výbava sacího bagru umožňuje odsávat materiál až do hloubky 15 metrů nebo ve vzdálenosti 70 metrů od stroje. Odsávat lze v podstatě cokoli, co projde ústím tlakové hadice, tedy písek, zeminu, suť, kamenivo, ale i stavební odpady. Díky velkému sacímu výkonu lze nasát i těžký rozmočený materiál včetně jílu. Nasávaný materiál se hromadí ve sběrné nádobě (4 m3), odkud jej lze pohodlně vysypat na přistavený kontejner nebo odvézt na skládku. Ovládání systému je bezdrátové, pomocí dálkového vysílače. „V této konfiguraci umí náš sací bagr „Elefant“ opravdu hodně a stejný byste u nás těžko hledali. S německým výrobcem RSP jsme jeho výrobu ladili téměř tři roky,“ dodává Tomáš Gallo.

Stroje Cat nesmí chybět
Firma bratrů Ladislava a Tomáše Gallových působí na trhu od roku 2005 a už od svých podnikatelských začátků vsadila na značku Caterpillar od společnosti Zeppelin CZ, která tvoří páteř její flotily. V současnosti firma provozuje 21 strojů tohoto amerického výrobce; od minirýpadla, zeminového válce, až přes rýpadlo-nakladač nebo kolový nakladač. „Sázka na Caterpillar se nám dlouhodobě vyplácí. Obecně se náš vozový park skládá pouze ze značek Mercedes Benz a Cat. Mít spolehlivého a v podstatě výhradního dodavatele strojů a služeb považuji v naší branži za velkou výhodu,“ uzavírá Tomáš Gallo.

Dlouhodobá spolupráce společností Bratři Gallové a Zeppelin CZ vedla k tomu, že se firma Zeppelin CZ stala oficiálním partnerem slavnostního křtu sacího bagru Mercedes Benz Antos na Letné. Divákům zde ukázala malý průřez svým aktuálním produktovým portfoliem, konkrétně rýpadlo-nakladač Cat® 444F2, kolové rýpadlo Cat® M314F a minirýpadlo Cat® 305 ECR.