Nad Prahou se bude vznášet vzducholoď Zeppelin

Praha, 15. května 2018

Na letišti v pražských Letňanech zakotví vzducholoď Zeppelin a nabídne nevšední pohled na metropoli.
15. května, Praha – Od úterý 15. do pátku 18. května bude na pražském nebi o jednoho giganta navíc. Do Prahy přiletí největší létající vzducholoď pro přepravu osob na světě, Zeppelin NT. O tuto nevšední podívanou se postará společnost Zeppelin CZ, výhradní dealer strojů a motorů Cat v ČR a na Slovensku.

Vzducholoď jako poděkování

Jako součást blížících se oslav výročí padesáti let od svého vstupu na český trh připravila společnost Zeppelin CZ pro své partnery, zákazníky a novináře nevšední zážitek jako poděkování. V rámci akce “Zeppelin nad Prahou” se proletí v opravdové vzducholodi.

V plánu je sedm vyhlídkových letů na každý den a hosté se kromě letu v nevšedním dopravním prostředku mohou těšit i na doprovodný program. Kromě této podívané si zákazníci mohou také prohlédnout stroje Cat nové generace, kolový nakladač 966M XE a pásové rýpadlo 320 a svézt se v Dakarském speciálu týmu Buggyra Racing Team.

Největší i nejbezpečnější na světě: vzducholoď Zeppelin NT

Využití nejnovějších technologií a péče o odkaz hraběte von Zeppelina dala vzniknout obrovi o objemu 8 425m3 a délce 75m, který pojme až 12 pasažérů, díky čemuž je největší komerční vzducholodí na světě. Na palubě jsou dvě sedadla, přirozeně pro pilota a stevarda, 12 míst k sezení a toaleta. Od roku 2001 pro-vozovatel vzducholodě, společnost Deutsche Zeppelin-Reederei začalapořádat komerční lety a dosud se v ní proletělo již více jak 250 000 cestujících po celém světě.

Domovská základna vzducholodě Zeppelin NT je na břehu Bodamského jezera v německém Friedrichshafenu v místě, odkud průkopník vzduchoplavectví Ferdinand von Zeppelin poslal k nebi svou první vzducholoď a později i slavný Hindenburg.

Stejného osudu, jako stihnul Hindenburg, se však není třeba obávat, jak vysvětluje pilotka vzducholodě Zeppelin NT Katharine Board: „Hindenburg měl pevnou konstrukci a byl naplněn hořlavým vodíkem. My dnes používáme polopevnou konstrukci a nehořlavé helium, což z něj dělá nejbezpečnější dopravní prostředek na světě.“

Akce pro veřejnost

Zájemci o let vzducholodí z řad veřejnosti mají možnost navštívit domovskou základnu ve Friedrichshafenu, a kde kromě muzea, které nabízí bohatou prezentaci historie vzducholodí, tak zažít let vzducholodí na třinácti různých trasách nad Bodamským jezerem.

Pražská akce je sice veřejnosti nepřístupná, ale pro fanouškytěžké techniky bude na facebookovém profilu Zeppelin CZ postupně zveřejňován atraktivní obsah z akce včetně video reportů přímo z místa a ze vzdu-chu, a připravena je také soutěž o mobilní telefony. Vyhrají tři nejlepší snímky vzducholodě nad Prahou.

Dodatečné informace:

O společnosti Zeppelin CZ s.r.o.

Společnost Zeppelin CZ s.r.o. je výhradním prodejcem stavebních strojů, energetických systémůa důlních strojů a zařízení výrobce Caterpillar v České republice. Kromě prodejních a servisních služeb se společnost zabývá také půjčováním strojů a zařízení – Půjčovna strojů Zeppelin CZ má pobočky na 13 místech České republiky. Ve spolupráci se společností Caterpillar Financial Services ČR, s.r.o., zajišťuje zákazníkům komplexní finanční servis, spojený s nákupem strojů a služeb.

Zeppelin CZ s. r.o. je součástí nadnárodního koncernu Zeppelin GmbH, který provozuje 190 poboček po celém světě. Globální aktivity koncernu spadají pod šest „strategických obchodních jednotek“ (SBU = Strategic Business Unit); na území České republiky provozuje Zeppelin CZ tři tyto SBU jednotky: Stavební stroje EU, Energetické systémy a Půjčovna strojů (The Cat Rental Store).

ZLT Zeppelin Luftschifftechnik GMBH & CO KG

Společnost ZLT Zeppelin Luftschifftechnik GmbH & Co KG sídlí ve Friedrichshafenu. Byla založena v roce 1993. Navrhuje, staví a prodává Zeppelin NT – moderní vzducholoď pro celou řadu použití: osobní přepra-va, speciální úkoly pro vědecké a průmyslové účely, reklamní a multimediální lety.

Deutsche Zeppelin Reederei GmbH

Společnost Deutsche Zeppelin Reederei GmbH je 100 % dceřinou společností společnosti ZLT. Společnost DZR byla založena v roce 2001 jako provozní společnost pro Zeppelin NT. Kromě letů nabízí také školení pilotů vzducholodí.

Zeppelin NT

Zeppelin NT (Nová Technologie) je největší schválená komerční vzducholoď pro cestující na světě, má tuhou vnitřní konstrukci. Motory, ovládací panely a kabina jsou připevněny přímo ke konstrukci, což zajišťuje, že vzducholoď Zeppelin NT poskytuje nejvyšší úroveň bezpečnosti, pohodlí a výkonnosti. Při své délce 75m a objemu 8 425m³ je Zeppelin v současné době největší polopevnou vzducholodí. ZLT se spoléhá na spojení ověřených zkušeností a moderní technologie. Vzducholoď Zeppelin NT byla schválena LBA, EASA, FAA a JCAB pro komerční lety s až 13 cestujícími.

Pro další informace kontaktujte:

Michaela Hanzlíková
manažerka marketingu a komunikace